04.01

Thalvin-Graillot

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

אלאן גראיו מעד על הכרמים האלה ועל יקב טלבה בעת ​​שרכב על אופניים באזור זנאטה במרוקו בין קזבלנקה ורבאט. האיזור נהנה מרוחות קרירות מהאוקיינוס האטלנטי. יקב טלבה קיים מאז שנות העשרים ולאחר דיון כלשהו, ​​הושגה עסקה והיקב סיפק לגראיו כרמי סירה לייצור הסירוקו. סירה ממרוקו.

את הגפנים מגדלים בעיקר סביב היקב, שנמצא בסמוך לכפר בן סלימאן (40 ק"מ מהאוקינוס בין קזבלנקה לרבאט). היין מיוצר מגפנים בנות 10-40 שנים (גיל ממוצע 25 שנים), בשיטות חקלאיות מסורתיות כמו בציר ידני וחרישת האדמה ביד, כדי לשמור על שלמות הזן. לא משתמשים בטיפולי קוטלי עשבים או קוטלי פטריות. אחד היינות עם התמורה הטובה שהגיעו לארץ.

Syrocco is produced by legendary Rhône vigneron Alain Graillot and his son, Maxime. He stumbled upon these vineyards and the Thalvin winery while bicycling in the Zenata region of Morocco between Casablanca and Rabat. This gorgeous area is an organic dream, with cool winds blowing off the Atlantic and no polluting industries whatsoever. The Thalvin winery has been around since the 1920’s, and when Alain found their gorgeous property, he formed a partnership with them to provide Syrah vines for his own Moroccan wine. Alain crafts this as a fruit-forward Moroccan red, yet it is made in an Old- World style with moderate extraction, excellent balance, and complex aromatics: plenty of ripe purple black fruits and dried red cherry followed by hints of sandalwood, herbs, and spice. The finish is dry, long, and similar to classic Syrah.

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage
Syrocco
2016