Roagna

יין 1

יין 2

יין 3

יין 4

יין 5

יין 1

יין 2

יין 3

יין 4

יין 5

פרופיל היקב

Roagna (רואנייה)

לוקה רואנייה (2001)

ברברסקו

סוף המאה ה-18

סיפור היקב

משפחת רואנייה החלה לפעול מסוף המאה ה-18, וידועה כאחת מיצרניות היין החשובות באזור ברברסקו. בשנת 2001 קיבל לוקה רואנייה (דור חמישי) את המפתחות לניהול היקב, והפך להיות היינן הראשי. לוקה מוכר היום כאחד מגדולי הייננים באיטליה, והיקב תחת הדרכתו ובליווי אביו – אלפרדו, נהנה ממעמד של יקב על בפיימונטה, באיטליה ובעולם כולו.

ייחוד הטרואר והכורמות

לאורך המאה ה-20 רכשה משפחת רואנייה כ-12 חלקות יוצאות דופן בכל רחבי פיימונטה. ביניהן: מונטפיקו (קרקע מהתקופה השלישונית שנוצרה לפני כ-70 מיליון שנה בעקבות שקיעה ימית ולכן בעלת נוכחות דומיננטית של סלע חוואר בתת הקרקע החרסית-גירית), פאייה (רצועת אדמה עדינה המוגנת מהרוחות הודות לגבעות שמסביב, הפתוחה אל עמק נהר טנארו אשר ממתן את החורפים הקרים ומעל לכל את הקיץ החם), אסילי, ופירה (ברולו). 

תהליך ייצור היין - ויניפיקציה

תהליך ייצור היין ברואנייה הוא קלאסיקה אמיתית: אפס שימוש בכימיקלים, מיון מדוקדק בכרם לרמת הענב, ויניפיקציה בחבית פודר (Foudre), שמרי בר מהכרמים של היקב בלבד, השרייה של 60 יום לפחות ויישון של בן 4 ל-12 שנים בעץ בהתאם לטרואר. העבודה המדוייקת מוציאה יינות שהם הסמן הימני לטוהר ולאלגנטיות. שלא תטעו, המבנה והקשיחות מוצאים את מקומם גם כן, אך במנח כזה שכל כולו במה אחת מפוארת לביטוי הטרואר. האיזון והמורכבות של היינות הם מעבר לכל דמיון וטעמי העץ אינטגרליים ומספקים בעיקר נפח ויכולת התיישנות כמעט אינסופית.

מפות

גלריה

הריני להצהיר שאני מעל גיל

18+

להתחלת שיחה
💬 נשמח לענות לכל שאלה
שלום 👋
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן