Rafael Palacios

Louro do Bolo

As Sortes Val do Bibei

Sorte Antiga
O Soro

פרופיל היקב

Rafael Palacios – רפאל פלאסיוס

רפאל פלאסיוס

וולדאורס, גאליסיה 

24.5 הקטר הפרוסים על 32 חלקות שונות

גודייו (Godello), אלבריניו, ורדחו

הבחירה שלנו

דניאל ליפשיץ מספר: רפאל פלאסיוס מייצג בעיניי את חוד החנית שבייחודיות של זן הגודייו ושל אזור וולדאורס כיום. היינות של רפאל פאלאסיוס מתאימים לכל זמן, לכל אירוע ומשאירים חותם אדיר על כל השותים מהם.

סיפור היקב

רפאל פלאסיוס הוא הצעיר מבין תשעה אחים לבית משפחת פלאסיוס-רמונדו. אלבארו פלאסיוס, אחיו הגדול, ידוע בזכות המהפכה שעשה באזור היין פריורט בראשית שנות התשעים. לאחר שרפאל רכש השכלה פורמלית בבורדו והיה אחראי על היינות הלבנים באחוזה המשפחתית בריוחה, הוא התוודע לזן ענבים עשיר ומינרלי בשם "גודייו" (Godello). בשנת 2004 עבר רפאל לוואלדורס (גאליסיה, קרוב לגבול הפורטוגזי) שם הצליח לאסוף ולרכוש בקפדנות 32 חלקות קטנות של כרמים, בסך כולל של 24.5 הקטר, והקים יקב משלו.

תהליך ייצור היין - ויניפיקציה

רפאל מקפיד על בציר ידני, בכדי לשמור על שלמות האשכולות ולברור את הפירות הטובים ביותר. הוא משתמש בטכניקות מסורתיות לייצור היין, וכן בשמרים טבעיים בלבד. התסיסה נעשית במיכלים ובפודרים.  

ייחוד הטרואר והכורמות

הכרמים נטועים בגובה של 650-740 מטר, והאדמה חולית מעל בסיס גרניט. חלק מהגפנים מתקרבות לגיל מאה שנה. כרמים רבים נטועים  על טרסות, והגפנים נהנות מתערובת האקלים האטלנטי והים תיכוני. מרבית זני הגפן הנטועים בחלקות אלו הם "גודייו", עם חלק קטן של "אלבריניו" (Albarino) ו-"ורדחו" (Verdejo). הגידול הוא אורגני וביו-דינמי ברובו.

מפות

גלריה

הריני להצהיר שאני מעל גיל

18+

להתחלת שיחה
💬 נשמח לענות לכל שאלה
שלום 👋
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן