03.05

Raúl Pérez

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

משפחתו של ראול היא הבעלים של Castro Ventosa ב- Valtuille, עיר הולדתו בביירזו (Bierzo), שם הוא מייצר יין באחוזת משפחתו מאז שהיה נער. ראול החליט ללמוד ייננות ואואנולוגיה, ואז התחיל לעבוד בעסק המשפחתי, בצירו הראשון היה 1994. בשנת 2003 עזב את עסקיו המשפחתיים ויצא לפרויקטים משלו בביירזו (אזור מולדתו), מונטריי (Monterrei) וריאס בישאס (Rías Baixas). הוא מייצר יינות בעלי אישיות ייחודית. ראול מאפשר לגפנים ויינותיו לדבר בעד עצמם.

כרמיו בעלי גפנים ישנות מאוד בטרוארים נבחרים. כרמיו מתחלקים תחת 3 אזורי משנה ייחודיים בביירזו. היינות שהוא מייצר באזורים אלה נעים בין יינות "בסיסיים" מלאי פרי ורעננות, ועד ליינות עוצמתיים המצריכים מספר שנים בבקבוק כדי לגלות את אופיים הייחודי מהכרמים הבוגרות. אף כי זן הענבים המוביל של ביירזו המשמשים ליינות שלו הוא Mencía האדום, הוא גם מייצר יינות לבנים מדהימים מזנים מקומיים כמו גודייו (Godello) או דונה בלאנקה (Dona Blanca). "ביירזו היא גם טרואר עם פוטנציאל ענק לספק יינות לבנים מובילים", הוא מצהיר.

ראול נמנע משימוש בסולפיטים במיוחד בתהליך היישון. הוא מחפש את זהותו של היין, מאפשר ליין המותסס לאבד מעט מן הפרי ולפתח זהות משלו, תוך התערבות מינימלית . חוץ מזה, ראול מתיר התפתחות של שכבת שמרים, "פלור",
(Flor) בחבית, אפילו עבור יינות אדומים, וכך יכולים לפתח את מורכבותם בתהליך ה-Elevage , מבלי להוסיף סולפיטים כלל. במשך השנים הרחיב ראול את כישרונו ויצר פרויקטים משותפים ברחבי העולם, כשהמפורסמים ביותר בפורטוגל יחד עם חברו דירק ניופורט, ובגליסיה עם חברו הטוב ביותר ושותפו רודריגו מנדז.

במהלך השנים האחרונות זכה ראול לשבחים רבים מכמה ממבקרי היין החשובים בעולם. בשנת 2014 הוא נבחר לתפקיד יינן השנה על ידי Der Feinschmecker; בשנת 2015 בתואר היינן הטוב בעולם מ- Bettane+Desseauve ; והכותרת למאמר הראשי של מגזין Decanter מגליון פברואר 2019 הסביר את עצמו: "האם ראול פרז הוא היינן הטוב בעולם?".

Raúl’s family owns Castro Ventosa in Valtuille, his birthplace in Bierzo where he has been making wine in his family’s estate since he was a teenager. Raúl decided to study viticulture and oenology, then started working in the family business, and his first vintage was 1994. In 2003, he left his family business and has embarked on his own projects in Bierzo (his native region), Monterrei and Rías Baixas. He produces wines with unique personality. Raúl allows his vines and wines to be alive and talk for themselves.

Raúl values very old vines in selected sites, favored viticulture which was respectful of the soils. Raúl identifies 3 distinctive sub regions in Bierzo. The wines he produces in these areas range from charming basic bottles to the precious single-vineyard selections. Although the leading Bierzo grape variety used for his wines is the red Mencía, he also creates stunning whites from native varieties such as Godello or Dona Blanca. “Bierzo is also a land with the potential to deliver top white wines,” he declares.

Raúl avoids using sulphites especially during the elevage process. He looks for the wine’s identity, allows the recently fermented wine to lose part of the fruit and to develop its own identity, avoiding such intervention. Besides, by allowing the development of the yeasty protective flor in the barrel, even for red wines, those wines can develop their complexity through ageing, without adding sulphites at all. Over the years Raúl expanded his talent and created joint projects around the world, most celebrated one in Portugal together with his friend Dirk Niepoort, and in Galicia with his best friend and partner Rodrigo Mendez.

Over recent years, Raúl received multiple praises from some of the most important wine critics in the world. In 2014, he was named Winemaker of the Year by Der Feinschmecker; than in 2015 the title Best Winemaker in the world by Bettane+Desseauve; and the heading to Decanter Magazine main article from the February 2019 issue was self-explanatory: “Is Raúl Pérez the world’s best winemaker?”.

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage