03.02

Olivier Rivière

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

אוליבייה ריבייר נולד וגדל בקוניאק בדרום צרפת ובמקור תכנן לייצר יין בפיטו
(Fitou), בדרום צרפת. הוא כבר בילה חלק ניכר מזמנו בלימוד על ייצור יין ביו-דינמי ואורגני, לאחר שלמד אואנולוגיה בסנט אמיליון, בורדו. הוא הקדיש את זמנו לשימוש בכישורים שרכש, תחילה בבורדו ואחר כך בבורגון, בעבודה על מגוון כרמים.

אבל תוכניות פיטו (Fitou) השתנו כאשר התבקש על ידי תלמו רודריגז לנסוע לריוחה אלאבסה בספרד בשנת 2004, כדי לעזור בהפיכת הכרמים שלו לביו-דינמים. הוא שהה בספרד מאז שנפל בקסמה של ריוחה, על מגוון זני הענבים וסוגי האדמות.

אוליבייה החל פרויקט משלו בשנת 2006. האדמה הייתה יקרה, אך הוא הצליח לסחור בידע הביו-דינמי שלו עם ייננים אחרים בשביל שימוש בחלקות אדמה בריוחה וכן בזני ענבים. הייצור החל ברצינות כאשר רכש ארבעה הקטר בארלנזה, בין ריוחה לריברה דל דוארו, שם מצא כמויות גדולות של גפנים עתיקות של טמפרניו וכמויות קטנות יותר של גרנאש. וכאשר הצטרף אל אנטואן הברה נוספו 1.5 הקטר מריוחה.

כיום יש לו הקטר של גפנים, שגובהם נע בין 350-1000 מטר מעל פני הים. חלק מהגפנים שלו בנות יותר מ -90, וכוללות טמפרניו, גרציאנו, מצואלו, גרנאש, ויאורה, מלבזיה וגרנאש בלאן. הוא מחזיק ומשכיר כרמים בריוחה אלטה, ריוחה באחה וריוחה אלאבסה.

אוליבייה נוטה לבצע טכניקה של ייצור קווה לפי טרואר, ומשתמש בדירוג המיובא מבורגון, החל ביינות גנריים, יינות וילאז' וגראן קרו. זה במקום הדירוג המקומית של קריאנזה, רזרבה וגראן רזרבה.

האדמות כאן מורכבות מחימר אדום, אבן גיר, חול, חצץ וסחף, והאקלים מתון, בדרך כלל יבשתי. הבציר ידני, כאשר ענבים מועברים בסלים של 14 קילוגרם כדי למנוע כל נזק לענב ומעוברים למרתף למיון קפדני תוך 30 דקות. תסיסה באשכולות שלמים מתרחשת לאחר מכן, כל זן בנפרד, תוך שימוש בשמרים טבעיים, והיין מתיישן במיכלים שונים, פודרה וחביות 600 ליטר. השרייה מינימלית ורק כמות קטנה של סולפיטים תשמש לבקבוק.

Native from France, Olivier Rivière was born and raised south of Bordeaux in Cognac. After completing his oenology studies in Montagne St-Emilion, he started working with Elian Da Ros in Côte-du-Marmandais and later at Domaine Leroy, where he developed the passion and skills of making wine using organic and biodynamic methods.
As his dream was always to make wines at his own domaine, he quickly understood that it will be impossible to find what he was looking for in France due to the incredible cost and scarcity of available great vineyards.
He decided to cross the border and in 2004 he took a job with an estate in Rioja where his job was to convert its vineyards into biodynamic culture. This experience opened his eyes as he saw the potential and opportunity of accessing unique old vineyards in the region. At that time he decided to stay in Rioja and start his own wine making adventure there.
At the beginning, Olivier found a suitable grower in Cárdenas and bought and vinified his grapes. At the same time, he was able to rent 1.2 ha plot, and had his first harvest in 2006. Over the next years, he managed to purchase vineyards, some of them in unknown regions to most – but what was unique to all of them was a combination of old vines in great terroir and altitude, with high potential for making great wines. As of today, Olivier owns 3ha vineyards in the Rioja region and rent another 3ha more. In the Arlanza appellation (in Burgos), he owns 4ha. All his vineyards are farmed biodynamically.
Olivier has a congenital sense of terroir. His wines have more in common stylistically with Burgundy, than with the typical Spanish wines.
Instead of adopting the common Spanish system which qualify wines based on their aging time before release (Crianza, Reserva, and the Grand Reserva system), he believes in a Burgundy-inspired hierarchy of quality, being terroir specified as generic appellation and Village wines as the base, and Premier and Grand Cru wines at the top. There is minimalist intervention in the vinification process and the use of sulphites and new oak is kept to a minimum.
This unique and revolutionary approach creates wines which combine their Spanish identity (by using local Spanish varieties from different terroir) with freshness and complexity, which differ them from any other Spanish wines.

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage
El Quemado Arlanza
2016
Ganko Rioja
2016
Losares Rioja
2016
Rayos Uva Rioja
2017
Vinas de Eusebio Rioja
2015
Vinas de Eusebio Rioja
2016