01.54

Domaine du Pélican

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

דומיין דו פליקן התחיל בבקבוק יין: "טעמתי בטעימה עיוורת מהבקבוק הזה במסעדה בפריז שאני מרבה ללכת אליו. אני תמיד אומר לסומלייה להגיש לי בקבוק "עיוור". הכלל היחיד הוא שהוא צריך להיות מחוץ לבורגון. כשהוא הביא לי את היין הזה, אמרתי, "שכחת את הכלל, הבאת לי יין מבורגון". והוא אמר, 'אני חושש שאתה טועה" - גיום ד'אנז'רוויל

היין היה בקבוק סטפן טיסו שרדונה "לה בורייר" 2005, והוא השאיר רושם כה גדול על גיום, שהעניק לו השראה להתחיל בחיפוש אחר כרמים בז'ורה. לאחר ששכר את שאטו שאבאן (Chateau Chavanes) במונטיני לז ארזור (Montigny-les-Arsures), גיום השיג גישה לחמישה דונם של גפנים ביו-דינמיות שנשתלו מחדש עשר שנים קודם לכן על ידי הבעלים הקודם. הדומיין נתמך על ידי 5 הקטר נוספים של גפנים שמעולם לא נגעו בהם כימיקלים, וכורמו בעבר על ידי ז'אן מארק בריניו. בשנת 2014 הודיע ​​ז'אק פופנה(The Pop of Arbois) כי הוא יפרוש וגיום ירכוש 4 הקטר מכרמיו.

תוך זמן קצר, גיום וצוותו בז'ורה, בהנהגתו של פרנסואה דוביבייה, שמו עצמם בעילית היצרנים מהז'ורה והיינות מדברים בעד עצמם.
פרוייקט מרגש מיידי אחד מגדולד יצרני בורגון, גיום ד'אנז'רוויל.

Domaine du Pelican began with a bottle of wine. "I tasted this bottle blind in a restaurant in Paris that I often go to. I always tell the sommelier to give me something blind and the only rule is that it has to be outside Burgundy. When he brought me this wine, I said, 'You forgot the rule, you brought me a wine from Burgundy.' And he said, 'I am afraid you're wrong.'" - Guillaume d’Angerville

The wine was a bottle of Stéphane Tissot’s Chardonnay Arbois Les Bruyères 2005 and it left such an impression on Guillaume that it inspired him to begin a search for vineyards in the Jura. After leasing Chateau Chavanes in Montigny-les-Arsures, Guillaume gained access to 5 hectares of biodynamically farmed vines that had been impeccably replanted ten years prior by the former owner. The domaine is supported by an additional 5 hectares of vines never touched by chemicals and formerly farmed by Jean-Marc Brignot. In 2014, Jacques Puffeney announced he would be retiring and that Guillaume would be taking over 4 hectares of his vineyards.

Within a short of period of time, Guillaume and his team in the Jura, led by François Duvivier, have adopted a Jurassic sensibility and are poised to do great things.

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage
Arbois Chardonnay
2018
Arbois Chardonnay En Barbi
2018
Arbois Chardonnay Grand Curoulet
2018
Arbois Pinot Noir
2018
Arbois Poulsard
2018
Arbois Savagnin
2018
Arbois Savagnin Grand Curoulet
2018
Arbois Savagnin Maceration Pelliculaire
2018
Arbois Trois Cepages
2018
Arbois Trousseau Beranger
2018