Domaine des Roches Neuves

Saumur Blanc l'insolite
Saumur Blanc l'Echelier
Saumur Blanc Terres – Amphore
Saumur Blanc Clos Romans

Saumur Champigny
Saumur Champigny Terres Chaudes
Saumur Champigny La Marginale
Saumur Champigny Franc de Pied
Saumur Champigny Clos de Lechelier
Saumur Champigny Outre Terre
Saumur Champigny Les Memoires

פרופיל היקב

Domaine des Roches Neuves – דה רוש נב

Thierry Germain- ת'יירי ז'רמה

עמק הלואר, סומור

קברנה פרנק, שנין בלאן

הבחירה שלנו

דניאל ליפשיץ מספר: ז'רמה, האיש המרשים, ההסברים על העבודה בכרמים וביקב, המרתף והחיפוש אחר המרקם המיוחד של היינות הקסימו אותי. הם כמעט בחרו בי עוד לפני שבחרתי בהם.

סיפור היקב

ת׳יירי ז׳רמה נחשב לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים ביותר של הכורמות הביו-דינמית בצרפת. לאחר שעבד שנים בבורדו, רכש כרמים בעמק הלואר, שם הוא מייצר יין לבן מענבי שנין בלאן המגיעים מאפלסיון סומור (Saumur), ויין אדום מענבי קברנה פרנק, המגיעים מ-Saumur-Champigny. ת'יירי ז'רמה מתמחה בהפקת יין  מחלקות יחידניות וחשיפת האופי הייחודי של כל חלקה. 

ייחוד הטרואר והכורמות

ת'ייר ז'רמה מקפיד לבצע בציר ידני ומיון כפול: בכרם, ולפני שהענבים מועברים למיכלי התסיסה. כל היינות עוברים תסיסות טבעיות לחלוטין. תיירי ז׳רמה נמנע מחביות חדשות וממיכלי נירוסטה, ומשתמש אך ורק בחביות עץ משומשות גדולות במיוחד. כל היינות מתיישנים 6 חודשים נוספים בבקבוק לפני שחרורם אל השוק.

תהליך ייצור היין - ויניפיקציה

הכרמים מעובדים באופן ביו-דינמי באמצעות 3 סוסים, כדי לשמור על בריאות הגפן והאדמה. הדומיין ביו-דינאמי לחלוטין מאז בציר 2005. הבציר הידני וההקפדה על המיון כבר בכרם, מבטיחים דיוק ברמת הבשלה של הענבים הנבצרים. ת׳יירי נוהג לבצור את הענבים מוקדם יחסית כדי לשמור על יינות רעננים, טהורים וחדים.

מפות

גלריה

הריני להצהיר שאני מעל גיל

18+

להתחלת שיחה
💬 נשמח לענות לכל שאלה
שלום 👋
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן