01.59

Domaine Pierre Gonon

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

דומיין פייר גונו מחזיק בכרמים בכמה מהמדרונות הטובים ביותר של מוב (Mauves), בלב האיזור ההיסטורי של האפלסיון סאן ג'וזף. בשנת 1989 הוא העביר את הטיפול בכרמים לבניו, ז'אן ופייר. צוות האחים החביב והמוכשר הזה זכה מאז למוניטין של היקב החשוב ביותר של סאן ג'וזף. האפלסיון יושב לאורך הגדה המערבית של הרון הצפוני, מול כרמי האפלסיון הרמיטאז', אשר מעבר לנהר. כשהכרמים קיבלו את מעמד ה- A.O.C. בשנת 1956, השטח תחת גפנים היה קטן מ-100 הקטר, כאשר היום השטח עולה על 920 הקטר של כרמים, והתנקז כולו אל מסביב לעיר סאן ג'וזף והכפרים הסמוכים Mauves, Tournon ו- Saint-Jean-de-Muzols. החשיפה המזרחית בכרמים מאפשרת פחות שעות של שמש, מה שמאפשר רעננות יוצאת דופן ואנרגטיות ליינות האדומים וגם ללבנים בצפון הרון.

בשנת 1971 הורחב האפלסיון, ואיתו באו במהרה יינות רבים, יינות נפוחים עם המון אקסטרקציה, עץ חדש ופרי שבשל על המידה. האחים גונו שוברים את הפרדיגמה הזו לחלוטין, מכיוון ששניהם עובדים בסגנון הישן והמסורתי.
הם עובדים את 9 ההקטר שלהם ללא דשנים כימיים, קוטלי עשבים או חומרי הדברה, באמצעות קומפוסטים טבעיים, בלבד. הם רק התחילו לאחרונה את התהליך להסמכה אורגנית, אם כי הם עוסקים בחקלאות כזו מאז 2004. הכרמים שלהם בעלי יבולים נמוכים ומשתרעים על פני שלוש מהקומונות המקוריות של סאן-ג'וזף, שכולן יושבות על סלע גרניט עתיק. היהלום שבכתר נרכש מ-ריימונד טרולה המפורסם, אשר פרש לגמלאות בשנת 2005. הכרמים נטעים מחדש עם שיבוטים מהגפנים החזקות ביותר שלהם, כדי להנציח את שורש הגפן הבריא והמשכיות הסגנון. ברגע שהם במרתף, הם מתסיסים את היינות באופן מסורתי עם השזרות, בתוך מיכלי עץ אלון פתוחים. היינות הם בוציים ופראיים, ועדיין שומרים על הרעננות האופיינית לאפלסיון והמינראליות האדירה שמגיעה מהכרמים העתיקים.

Pierre Gonon farmed some of Mauve’s best slopes in the heart (some say the birthplace) of the St-Joseph appellation. In 1989, he turned direction of the property over to his sons, Jean and Pierre. This friendly, talented team of brothers has since earned a reputation as the domaine of St-Joseph. This appellation sits along the western bank of the Northern Rhône, with its neighbor, Hermitage, across the river. When it gained its A.O.C. in 1956, the area under vine was very small, centered around the town of St-Joseph and neighboring villages Mauves, Tournon, and St-Jean-de-Muzols. The eastern exposure in the vineyards allows for fewer hours of sunshine, lending an unusual freshness and joie de vivre to these Northern Rhône whites and reds.

In 1971, the appellation was expanded, and with it many over-cropped, forgettable wines soon followed. The Gonon brothers break this paradigm completely, as they both farm and ferment in the old-school style. They work their nine hectares of land without any chemical fertilizers, herbicides, or pesticides, using all-natural composts. They just recently started the process for organic certification, although they have been farming this way since 2004. Their low-yielding vineyards span three of the original communes of St-Joseph, all sitting on prized granite bedrock, the best of which was purchased from the famous Raymond Trollat, now retired, in 2005. Vineyards are replanted with cuttings from their strongest vines to perpetuate healthy rootstock and continuity of style. Once in the cellar, they ferment the wines traditionally in open, oak vats, with regular punch-downs by foot. Their wines are gutsy and wild, while still showing the freshness typical of the appellation.

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage
Saint Joseph
2016
Saint Joseph
2017
Saint Joseph "les Oliviers"
2016
Saint Joseph "les Oliviers"
2017