01.45

Domaine Pattes Loup (Thomas Pico)

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

דומיין פאט לו בראשות תומה פיקו הוא אחד הדומיינים המרגשים ביותר שיצאו משאבלי בשנים האחרונות (Pattes Loup פירושו "כפות זאב"). תומה פיקו התחיל את הדומיין הזעיר בכפר קורז'יס בשנת 2005, מעט מחוץ לכפר שאבלי, תחת חסותם של חבריו ויצרני העל האורגניים משאבלי, אליס ואוליבייה דה מור. הוא ירש 2.4 הקטר גפנים ממשפחתו, שלאורך שנים יצרה יינות פחות מעוררי השראה. מלא במוטיביה להרים את הדומיין לכיוון חדש, ובניגוד לרצונו של אביו, הוא התחיל מיד בתוכנית של הגבלת היבולים באופן קיצוני וקפדני והסבה לחקלאות אורגנית. זהו מהלך נדיר בשאבלי והישג של חריצות קיצונית באזור של גידול-יינות אשר לעיתים מסחריים וחסרי עניין.

בהדרגה, תומה ירש יותר ויותר מהגפנים של אביו. כיום,15 הקטר של כרמים, כולם מעובדים בקפידה ובאופן אורגני. למרבה המזל, רוב הגפנים של פיקו הם Massal Selection(מושג צרפתי לנטיעת כרמים חדשים מייחורים של גפנים בריאות ובוגרות) שנטע סבו על צלע הגבעות ליד קורז'יס ופרה(Preys), שני הכפרים הגבוהים ביותר בתוך האפלסיון, עם כרמים בגובה של עד כ-300 מטרים.

גורם בולט נוסף הוא המחויבות של תומה לבציר ידני, ואחריו מיון ידני וקפדני של כל הענבים הלא מושלמים על שולחן מיון ביקב. הוא מתסיס את כל היינות באמצעות שמרים טבעיים, מינימום 14-16 חודשי יישון, ולפעמים גם יותר על חלקות ובצירים מסויימים כגון: Chablis 1er Cru " Butteaux" והשאבלי שלו מגפנים בנות 55+ ותוסס בכ 30-40% במיכלי בטון בצורת ביצה ,כשהיתרה במיכלי נירוסטה. חלקות הפרמייר קרו קוט דה ז'ואן, בורגאר ומונמה (מתוך החלקה "בוטו") הם מגפנים בנות 30 ל 55- שנים, ומתיישנים כולם בחביות ישנות.

עבור יינן צעיר בשנות ה -30 לחייו, הוא חכם מעבר לשנותיו.
הדחף והתשוקה שלו לבטא את הנשמה והרוח של הטרואר מזכיר לנו אייקונים כמו אנסלם סלוס מ-Avize בשמפיין. היינות האלה כולם צורחים "שאבלי", אך לא רק במינרליות הזעירה שלהם. יש תחושה של חיוניות ליינות, ומרקם ומליחות שיכולה להגיע רק מעבודה מסורה בכרמים!

Translation needed - Text in Hebrew is available

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage