01.40

Domaine Michal Clotaire

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

נכון לעכשיו, בגיל 34, קלוטר בילה את שלוש עשרה השנים האחרונות בעבודה בעולם היין. לאחר שסיים את לימודיו בלנגדוק אצל המאסטר של פיק סנט לופ, כריסטוף פיירו מקלו מארי. קלוטר במשך חמש שנים עבד אצל הפרפקציוניסט של קורנס, תיירי אלמאן. עבודתו עם תיירי אלמאן הייתה "התובענית ביותר" במילותיו של קלוטייר, אך הוא הרגיש שזאת אחת התקופות אשר בנו את סגנונו כיינן.

משנת 2008 עד 2012, קלוטייר החל בייצור יין משלו ב"זמן הפנוי" שלו לאחר סיום עבודתו אצל תיירי אלמאן. הייתה לו חלקה קטנה בחלק הצפוני של סאן ג'וזף ליד קונדריו. חיפושו אחר כרמים טובים יותר באזור הרון הצפוני הותיר אותו חסר אונים, אז הוא פנה לאחור והתרחק מהפרוייקט שלו בסאן ג'וזף ויצא לחיפוש אחר המקום הנכון בו יוכל ליצור את סגנון האותנטי עליו עבד יותר מעשור. ללא הטיה או נטייה כלשהי לגבי איזה זני ענבים הוא רצה לעבוד איתו, הוא נתן למקום להיות המדריך שלו.

הוא מצא את אותו מקום בשנת 2013 ממש ממזרח לכפר הקטן סנט אטיין לה וראן בקצה הדרומי של ברואי (Brouilly). חלקה עם קצת יותר משלושה הקטר של גפנים עם מפנה דרומי וגפנים בוגרות ובריאות. האדמה מורכבת מגרניט ורוד וחול עם מעט קוורץ.

כל מה שקלוטייר עושה הוא רציני ועם מטרה. הוא עובד באופן אורגני לחלוטין. ללא כימיקלים, בציר ידני, טיפול עדין בפרי, תסיסה באשכולות שלמים תוך שימוש בשמרים טבעיים בלבד, ללא תיקון סוכר ויישון במיכלי נירוסטה וחביות גדולות ומשומשת, ללא סינון.

Clotaire Michal is located in the village of Saint Etienne La Varenne in the southern part of Brouilly.

The story of Clotaire began with studies in wine and subsequent apprenticeship with Christophe Peyrus at Domaine Clos Marie in Languedoc. After his time as an apprentice, he went to the northern Rhône and started working for Cornas legend Thierry Allemand where he remained between 2008-2012. The five years at Thierry gave Clotaire invaluable knowledge and during the period he also made his first own bottles from a small vineyard in Saint-Joseph.

Land in the northern Rhône Valley is expensive and when Clotaire Michal decided to start his own he went south to Beaujolais. In Brouilly, he acquired a 3-hectare vineyard with perfect southern exposure, original pink granite soils and up to 100-year-old vines. His first vintage was 2014.

Clotaire Michal works organically in his vineyard without any use of chemical preparations. In the winery the recipe is natural yeast, whole bunches, pressing with antique vertical press, storage on old barrels and extremely little sulfur.

When drinking Beaujolais from Clotaire Michal, the influence of his former teacher is always present and the wines would be blindly placed in a border country between Burgundy and Rhone. They are dense, deep and storable at the same time as they offer dancing directly with refreshing freshness and impressive minerality. The wines can most easily be described as Thierry Allemand started making wine in Brouilly.

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage
Beaujolais-Villages Napoleon
2018
Beaujolais-Villages Vignes Centaineres
2018