01.37

Domaine Marc Delienne

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

תקראו לזה היפסטרי, תקראו לזה צעיר... איך שלא תסובבו את זה, זה כבר כמה שנים שבוז'ולה - אחד האזורים המזוהים ביותר עם ייצור יין בצרפת, עושה
קאמבק היישר לקדמת הבמה של התעשייה. התדמית הבעייתית שנוצרה עקב יינות הבוזו'ולה נובו נשארה מאחור וכיום האזור נהנה מאהדה מחודשת
והתעניינות מצד היצרנים המוערכים ביותר בצרפת אשר מעוניינים לפתח יקבים חדשים באזור.
מארק דליין הוא אחד הכוכבים העולים של האפלסיון, עם נציגות בתפריטי היין של המסעדות וברי היין העדכניים ביותר בצרפת והרבה פרגון מצד הסומליירים המקומיים.

בינואר 2015 רכש מארק דליין אחוזת יין ב-פלרי(Fleurie) במטרה לפתוח עסק משלו. מיד הוקם חדר מיכלים והוא החל ליזום את ההמרה לייצור אורגני כדי לקבל את ההסמכה האורגנית בהקדם האפשרי.

גפניו נטעו לפני 40 עד למעלה מ -80 שנה, בצפיפות של 10,000 גפנים / הקטר, בעיקר על קרקעות חימר חוליות שנבעו מסלעים ראשוניים (גרניט) או סחף קדום, המכוסים לפעמים בשכבה צפופה של חלוקי נחל בעומק נמוך עד ממוצע. כאן, הגיזום מתבצע בשיטת ה-Goblet המסורתית, למרות שהגפנים מאומנות להגדיל את גובהן באופן משמעותי. עיבוד האדמה נעשה באופן קבוע, אם כי רדוד וחסר כימיקלים לחלוטין, טיפול מיוחד הניתן לצמחים עונתיים וטיפוח ביו-דינמי הם מאפייני המפתח בתרבות הדומיין.

הענבים מעובדים בצורה עדינה וטבעית ככל האפשר. מיכלי בטון מלאים באשכולות שלמים, לאחר מיון יסודי, ללא שמרים מסחריים
וללא תיקוני סוכר. התסיסה הקרה היא קצרה למדי, ורוב היינות מוכנסים לחביות יין גדולות במיוחד (foudres) מיד לאחר סיום התסיסה.

Marc Delienne left his job in Paris, packed up his belongings and set about pursuing his dream of becoming a vigneron. An avid collector of the finest wines, he studied at Domaine de Trevallon with Eloi Durbach before acquiring Château de l’Abbaye Saint Laurent d’Arpayé in the heart of the village of Fleurie and producing his first wine in 2015. A 12-acre vineyard on a slope below the house is now cultivated organically, gaining certification in 2017.

All wines are 100 percent whole-cluster with no pesticides, no chaptalization or acidification, no racking during élevage, no fining or filtration, and very little sulfur. The wines are aged in a combination of foudre, concrete tanks and old Trevallon barrels in a simple but beautiful cellar.

Delienne is producing some of the best Gamays we have tasted in quite some time. The wines offer everything you would hope for: profound purple color; an aromatic nose of black and red fresh fruit, rose petals and blood orange; and a palate that showcases the texture and power of the great terroir of Fleurie.

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage