01.32

Domaine La Maison Romane

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

ילד פלא או ילד פרא? גם וגם. אורונס דה בלר ייסד את היקב הזעיר שלו בשנת 2006 ומאז הוא מחלק את זמנו בין עשיית היין, גידול חזירים קורסיקאים ועבודת כרם באמצעות סוסו הבורגוני, פרוספר. מילות מפתח: אשכולות שלמים, הקצאות זעירות, די-קלסיפיקציה מזדמנת, יינות טהורים ומלאי אופי ורגש. "המחליף של רנה אנז'ל" (לולו, קאב מדלן....) בכל שנה אנו מתרגשים מחדש מהעשייה המיוחדת של אורונס. היינות של לה מזון רומאן הפכו לקאלט בארצנו.

אורונס דה בלר הגיע לבורגון בשנת 2004, נמשך על ידי התעלומה והיופי של הטרוארים הנערצים ברחבי הקוט דה נואי. מאהבת המקום, אורונס החליט ללמוד על ייצור יינות ורכש את השכלתו בבון. בזכות השכלתו ואהבתו למקום הוא החל להתיישב בוון-רומנה בכדי ליצור את הבציר הראשון שלו בשנת 2005.

לה מאזון רומן (להלן: "הבית הרומי") הוא אחד מהבתים העתיקים ביותר בכפר בו התגוררו בעבר עובדי הגפנים. זה גם בדיוק איפה שאורונס דה בלר החליט לגור, מעל המרתף של לה מאזון רומן.

על מנת לשמור על אישיותם של היינות ואופיו של כל "אקלים" ספציפי, אורונס מתחזק לעתים קרובות את הכרמים עם פרוספר, הסוס בן ה-8, על ידי חריש רתומה לסוס. שתי פעילויות אלה מאפשרות לו ליצור קשר מיוחד בין הפירות המשמשים לייצור היינות והגפנים שממנו מגיעים אותם פירות ובשלים.

פרוספר וקווארטו, סוסי העבודה השניים של אורונס דה בלר, גרים על גבעת וון רומנה. לאחרונה משפחתו של לה מאזון רומן הורחבה מאז הצטרפו 3 חזירים צעירים קורסיקאים וזכר מדרום מערב צרפת לצוות ורצים חופשי למחצה ביער סביב הסוסים.

Oronce de Beler, born 1978 in Paris decided to leave the city life in 2005 and moved to this ancient house in Vosne-Romanée. The house – Maison Roman – is an old house that dates back to the thirteenth century. Oronce has always been passionated about Burgundy and its different terroirs, so he followed his dream to make great, natural wines by creating his own small vinery in his old cellar.
Oronce buys grapes from friends that farms organic and mainly biodynamic, but plows the vineyards himself with Prosper and Quatro, his horses. He works with quite a wide spread of sites, from Marsannay to Chablis, to be able to show the diversity of the terroirs. The vineyards consists mainly of old vines and the selection of fruit is really strict, nearly German. Oronce uses a small hand press for all wines. His cellar is small, there´s not much more then 10 barrels in there. The bottling is really carefully done – 2 bottles at a time (by turning a two-way tap) to ensure that only the best juice is bottled.
Except from his horses, Coronce also has a bunch of Corsican Pigs from which he makes super good, natural charcuteries from. Hopefully we get to import some of that in the future.
The reds are fermented in whole clusters to obtain finesse, a silky structure, dense fruit and fine aromatics. The whites have a deep fruit, fresh acidity and mineral finish. The energy in his Chablis is very high and intense.

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage