01.58

Domaine Jean-Michel Stephan

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

ז'אן מישל סטפן הקים את היקב בשנת 1991. כיום מחזיק ז'אן מישל ב- 4.5 הקטר בדרום האפלסיון קוט רוטי (ב-Tupin וב-Semon).

ז'אן מישל הוא 'אלקטרון חופשי', אדם עצמאי באמת. הוא עובד על היינות שלו בדרך הישנה והמסורתית, The Jules Chauvet's way כפי שרשום על התווית. הכרמים מורכבים מחלקות קטנות ורבות הנמצאות בטרוארים השונים של קוט רוטי. שם העבודה היא אינטנסיבית, על אחת כמה וכמה שהוא מסרב לפנות לשימוש בכימיקלים כלשהם בכרמים. פירוש הדבר שהאדמה חרושה על ידי סוס (בחלקים התחתונים, איפה שהשיפוע עוד מאפשר זאת), טרקטור כננת ומעדר לעשבים וקומפוסט. כיום, זני הענבים הנטועים של הדומיין הם 30% מ"סרין "(השיבוט האלגנטי ביותר של הסירה), 60% מסירה, ו -10% מוויונייה. הגפנים בנות 15 עד 115 שנים ומייצר 6 יינות בלבד :
Côte Rotie Bassenon, Tupin, Vieilles vignes, Tradition and 100% syrah and a 100% Viognier in Vin de Pays des Collines .Rhodanniennes in total

בנוגע לתהליך הויניפיקציה, התסיסה נעשית באשכולות שלמים ללא שימוש ב- SO2. היינות מיושנים רק בחביות ישנות ואינם מסוננים או מיוצבים. מהכרם לבקבוק העבודה נעשית ללא חמצן וכתוצאה מכך ניתן לגלות סגנון מחוזר דבר שיכול להשפיע על הארומות בעת פתיחת הבקבוק. יתכן ויהיה צורך בחידרור היין כדי לטעום את מלוא הניואנסים, הרעננות והמינראליות של היינות הללו.

Before Jean-Michel took over his family vineyards in 1991, their grapes had been sold to the Guigal family, according to Jean-Michel’s mother they deemed them as good as the fruit produced on their famous parcels La Turque, la Landonne and La Mouline. His largest holding is the 1.5 hectares on the Coteau de Bassenon, a 40° slope with terraces cut into the soft granite and gneiss, some of the vineyards are so steep that only 25% can be worked with a horse, the rest has to be tended manually. The vineyards are farmed along biodynamic principles. At present he farms around 60% Syrah, 30% Serine and 10% Viognier, but he is planting more massale-selection Serine, an expressive, small berried Syrah clone almost unique to the northern Rhone. The Viognier is co-planted among the Serine and Syrah and therefore harvested and fermented alongside them. Jean-Michel prefers to ferment his cuvees using carbonic maceration in order to extract the most delicate aromatics while not accentuating the structure and concentration imparted by the low yielding vines. “I make wines on the fruit, without sulphur,” he says “I want fruit and maximum freshness".

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage
Cote Rotie Nature
2017
Cote Rotie So Brune
2017