01.66

Domaine Jean Collet & Fils

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

דומיין ז'אן קולה הוקם בשנת 1952 על ידי ז'אן ובהמשך השנים הבן ז'יל הצטרף אליו. הדומיין ממוקם בלב שאבלי. הכרמים ממוקמים במורדות הטובים ביותר בגדה השמאלית והימנית של נהר הסריין. 37 ההקטרים מחולקים בין שאבלי גרנד קרו (0.51הקטר), שאבלי פרמייר קרו (17.71 הקטר), שאבלי ויאלז' (16.4 הקטר) ופטי שאבלי (1.65 הקטר). הפילוסופיה של היא לעבד את הגפנים על פי עיקרון lutte raisonnée, כך שהטרואר הייחודי יבוא לעצמו.

מאז שנת 1792, מדור לדור, המשפחה התמסרה לגפן. ז'אן קולהייסד את היקב בשנת 1952, כשהיה בבעלותו 61 איזורים שונים של כרמים. הוא החל למכור את יבולו בכמויות גדולות לסוחרי יין, ואז בבקבוקים בשנת 1954, והחל ביצוא לארצות הברית בשנת 1959.

בשנת 1979 הצטרף ז'יל לאביו והמבצע הפך לאחוזת ז'אן קולה & בנו (Jean (Collet & Fils. בזמן זה הדומיין היה בעל 15 הקטר. רומאן, בנו של ז'יל, מייצג בשאבלי את הדור הרביעי של משפחת קולה. הוא הצטרף באופן סופי לדומיין המשפחתי בבציר 2008 שהיה גם בצירו הראשון. תחת הנהגתו של רומאן, חלקות הגראן קרו "לה קלו"(Les Clos) ו- "ואלמור"(Valmur) וחלקות הפרמייה קרו "מונטה דה טונר" (Montee de Tonnerre), "ואיון"(Vaillons), "בוטו"(Butteaux) ו- "פורה"(Forêts) הומרו לחקלאות אורגניות וביו דינמית. היינות של רומאן הם ביטוי מדויק לטרוארים השונים בשאבלי, חדים, אנרגטיים עם חמיצות ומבנה מרשים, דבר שמעניק להם יכולת התיישנות לא רעה בכלל.

Involved in the wine industry since 1792, the Collet family has been firmly rooted in Chablis’ long-standing history. When Jean Collet established the Domaine in 1952, wines were mainly sold in bulk to local négociants. Already two years later he started to bottle wines under his own name. Later, in 1979, his son Gilles joined the family business and the operation was renamed into Domaine Jean Collet et Fils. At this stage, the Estate expanded across 15ha. Now Romain Collet represents the 4th generation of winemakers. He took over the family business in 2009, at the young age of 21, after having honed his skills across France and New Zealand. Today the Domaine covers around 40 ha from Petit Chablis, village and premier cru and grand cru holdings – Romain has converted the entire cru production over to organic farming and intends to increase this ratio to 100% in the coming years.

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage