Domaine Hubert Lamy

Bourgone Blanc Les Chataigners
Saint Aubin "La Princée"
Saint Aubin 1° Cru "Clos de Meix"
Saint Aubin 1°Cru "Derriere chez Edouard"
Saint Aubin 1°Cru "En Remilly"
Saint Aubin 1° Cru "Clos de la Chatenière"

Chassagne Montrachet "Le Concis du Champ "
Saint Aubin 1er Cru "Derriere chez Edouard" Haute Densité
Puligny Montrachet "Les Tremblots" Haute Densité
Criots Batard Montrachet Grand Cru Haute Densité

Saint Aubin 1° Cru "Derrière chez Edouard" Rouge

Saint Aubin 1er Cru "Derrière chez Edouard" VV Rouge

פרופיל היקב

Domaine Hubert Lamy

אוליבייה לאמי

בורגון, קוט דה בון

שרדונה, פינו נואר

הבחירה שלנו

סיפור היקב

משפחת לאמי עובדת את הכרמים בכפר סאנט-אובה(Saint Aubin) בבורגון מאז שנת 1640.
קשה לחשוב על יינן נלהב, בעל ידע ועבודה קשה כאוליבייה לאמי. המשפחה והדומיין ממוקמים בכפר סאנט-אובה, במרחק קצר מהכרמים הנרחבים של הדומיין הפרוסים סביב הכפרים שסאן-מונרשה, פוליני-מונרשה וסאנט-אובה.
יש תיעודים של משפחת לאמי מגדלת גפנים מאז שנת 1640! אוליבייה צבר ניסיון בדומיין Méo-Camuzet בוון-רומנה לפני שקיבל את המפתחות לדומיין המשפחתי מאביו, הובר. הפילוסופיה המרגשת של אוליבייה היא נטיעת כרמים בצפיפות גבוהה(haute densité), שלדעתו מאפשרת להם לתפוס יותר מהטרואר שלהם.
הכרם הראשון שנשתל בדרך זו בשנת 2000 היה החלק העליון של Saint-Aubin 1er Cru Derrière Chez Edouard, עם צפיפות נטיעה של 28,000 ובהמשך 30,000 גפנים להקטר – פי שלושה מצפיפות הנטיעה הרגילה, וכמובן פי שלוש מהעבודה הרגילה, כדי לייצר אותה כמות יין.
באופן לא מפתיע, התוצאה מדהימה וליין זה עומק ומימד עצומים.
 

ייחוד הטרואר והכורמות

מרבית הכרמים של הדומיין מורכבים מאדמה מבוססת אבן גיר, עם אדמה עליונה של 10-30 ס"מ. רובן בחשיפה דרומית מזרחית.
בעוד עמוד השדרה של הדומיין המשובח הזה הוא היינות המדהימים של סאנט-אובה, התכשיט שבכתר הוא אחזקתו הזעירה בקריו-בטאר-מונרשה, הממוקמת מעט מעל גפני דומיין ד'אובנאי של לרואה. היינות של אוליבייה הם קלאסיים, מעודנים, טהורים ומינרליים, וכל אחד מהם משקף את הטרואר שלו בהתאמה.

תהליך ייצור היין - ויניפיקציה

אוליבייה היה מראשוני הייננים בקוט דה בון שהעדיף שימוש בחביות גדולות יותר, ובמרתף יש הרבה חביות בגדלים של 350 ו 600 ליטר.
היבולים נשמרים נמוכים בעקבות עבודה אינטנסיבית בכרמים, הפרי מועבר דרך שולחן מיון נוסף לפני שהוא מועבר למיכלי נירוסטה לתסיסה.
ייצור היין הוא מסורתי, והיינות מיושנים בחביות חדשות של 0-15% (בממוצע 10%) למשך 18-24 חודשים לפני הבקבוק.

מפות

גלריה

הריני להצהיר שאני מעל גיל

18+

להתחלת שיחה
💬 נשמח לענות לכל שאלה
שלום 👋
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן