01.16

Domaine Bizot

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

קשה לחשוב על דומיין קטן וייחודי יותר מ-ביזו. כיום הדומיין בעל 3.5 הקטר ומייצר מעט יותר מ- 10,000 בקבוקים תחת 10 אפלסיונים שונים. בבצירים פחות ברי מזל אצל ז'אן איב (כמו 2010, 2012) - סך הייצור מסתכם בכ -5,000 בקבוקים בלבד. אבל מה שהפך את הדומיין הזה למיוחד כל כך שהעניק לו מעמד של "פולחן" הוא הפילוסופיה שעומדת מאחורי בעליה ויוצר היין, ז'אן איב ביזו.

ז'אן איב, שהיה גיאולוג ואז אונולוג החל לעבוד בדומיין בשנת 1993 והבציר הראשון שלו היה 1995. לדבריו, הדבר הראשון שעשה כאשר נכנס לנעלי היינן היה לשכוח את כל מה שלמד בבית הספר. הוא נקט גישה מינימליסטית, בייננות ובעבודה בכרמים.
עבודת כרמים משוגעת, כאשר המיון מתבצע אשכול אשכול, עוד בכרם, כך שרק הענבים האיכותיים ביותר מגיעים ליקב.
היינות מיוצרים על ידי תסיסות באשכולות שלמים והתסיסה נעשית במכלי עץ בטמפרטורה נמוכה ככל האפשר (דבר שלמד מהאגדה של וון-רומנה, הנרי ז'אייה). ברוב המקרים הוא אינו משתמש כלל בגופרית (לדבריו, גופרית לא שימשה כלל בבורגון לפני שנות השבעים). הבציר הראשון שלו ללא גופרית היה 1998. כל היינות מכל האפלסיונים (מבורגון גנרי ועד גראנד קרו) מתיישנים ב-100% חביות חדשות.

אף על פי שנמצא בוון-רומנה (2.5 הקטר תחת גפנים בוון-רומנה), חלק מהכרמים המפורסמים של הדומיין שנוספו לאחרונה ( 1הקטר) ממוקמים בצפון הקוט דה נואי: במרסאנה (שם נמצאת חלקת ה- "קלו דו רואה") ובורגון "Le Chapitre"
החלקה היסטורית האהובה על "הדוק של בורגון" ואחת מחמשת חלקות הבורגון גנרי היחידות בבורגון שניתן לבקבק ולרשום על התווית את שם החלקה אשר נמצאת בכפר שנוב (Chenove).

הגראנד קרו היחיד שהדומיין מייצר הוא אשזו (Echezeaux), והייצור הוא רק חמש חביות. היינות כולם מבוקבקים ישירות מהחבית, בקבוק בקבוק בעבודה ידנית, כמובן. היינות של ז'אן איב הם מהייחודים ביותר בכל הקוט דור ובעולם.

It’s hard to think of any domaine smaller than Domaine Bizot. In a “Normal” vintage, this now 3.5 ha domaine produces 10,000 bottles of all its appellations combined. In a less fortunate vintages (as 2010, 2012) – the total production falls to a mere 5,000 bottles.
But what made this domaine so special giving it “Cult” status is the philosophy behind its owner and wine maker, Jean-Yves Bizot. Bizot who was a geologist and then an oenologist started working at the domaine in 1993 and his first vintage was 1995. According to him, the first thing he did once getting into the wine maker’s shoes was to “unlearn” everything he learnt at school. He adopted a very minimalist winemaking approach. All the domaine’s wines are vinified as whole cluster and the fermentation is done in wooden vats at as low temperature as possible. He uses in most cases no sulfur at all (according to him, sulfur was not used at all in Burgundy before the 1970s). His first vintage without sulfur was 1998. All the wines from all appellations (from generic Burgogne to the Grand Cru) are aged in 100% new oak.
Although located in Vosne-Romanée (2,5 ha under vines are that commune), few of the domaine’s famous vineyards recently added (1 ha) are located in the north of the Cote: Marsannay (where the Marsannay Rouge “Clos du Roy” comes from) and Bourgogne “Le Chapitre” (one of the only 5 Lieu Dits Bourgogne in Burgundy) come from a vineyard just south of Dijon (interestingly, this wine is priced at other domaines’ village or even 1er cru price level).
The only Grand Cru the domaine produces is Echezeaux, and the production is just five barrels.
The entire production is bottled by hand barrel by barrel.
These wines are built for long aging and require time to open up if drank too early.

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage
Bourgogne Chapitre
2016
Echezeaux
2016
Marsannay "Clos du Roy"
2016
Vosne Romanee
2016
Vosne Romanee "Jachees"
2016