Domaine Alain Chavy

Chevalier Montrachet
Bourgogne Blanc
Puligny Montrachet
Puligny Montrachet Les Charmes
Puligny Montrachet 1er Cru Les Folatieres
Puligny Montrachet 1er Cru Les Clavoillon

פרופיל היקב

Domaine Alain Chavy

אלאן שאבי

בורגון, פוליני מונרשה

הבחירה שלנו

דניאל ליפשיץ מספר: "היינות הקלאסיים של אלאן שאבי, נאמנות לטרואר של פוליני-מונרשה והצניעות של היין הן הסיבות בגללן בחרתי בדומיין."

סיפור היקב

משפחת שאבי מתגוררת בכפר פוליני-מונרשה למעלה מ-200 שנים, ומפורסמת בזכות ייצור עקבי של יינות בורגון לבנים, אלגנטים ואיכותיים. אלאן ואחיו עבדו עם אביהם ז'ראר ביקב המשפחתי עד פרישתו בשנת 1994. האחים המשיכו לעבוד יחדיו עד שנת 2003, אז החליטו לצאת לדרכים נפרדות.​ אלאן שאבי הקים יקב עצמאי במרתף תת-קרקעי חדש לגמרי, שהוא אחד מהבודדים בכל פוליני מונרשה. בבעלות היקב 7 הקטר של כרמים.  

איכות היינות משתפרת מבציר לבציר. כיום היינות הם מהטובים ביותר אי פעם, הודות לעבודה הקשה והנכונה בכרמים ובמרתף. היינות בעלי סגנון חד וברור, מאופקים עם בשלות פנטסטית, אך לעולם לא בשלים מידי. היינות ידועים בחומציות פריכה ומינרליות עוצמתית. ללא ספק, אלו יינות המיועדים להתיישנות ארוכה.

ייחוד הטרואר והכורמות

לדומיין חלקות בעיקר בפוליני מונרשה, אך גם מעט אחזקות בכפרים השכנים, שאסאן-מונרשה ומרסו. מבין החלקות שירש מאביו, מספר חלקות פרמייה קרו (Premier Cru) כגון Les Pucelles, וכן חלק מחלקת הגפנים הבוגרות המפורסמת Les Clavoillons. העבודה בכרם היא במינימום שימוש בכימיקלים.

תהליך ייצור היין - ויניפיקציה

אלאן שאבי מקפיד על בציר ידני והתססה בטמפרטורה שאינה עולה על 25 מעלות, כדי להעניק עומק ועוצמה ליינותיו. 20% מהחביות הן בגודל של 400 ליטר, כדי לשמור על העושר והמורכבות של היינות ולהפחית טעמי עץ דומיננטיים של החבית. היינות מבוקבקים לאחר 16 חודשים בחבית.

מפות

גלריה

הריני להצהיר שאני מעל גיל

18+

להתחלת שיחה
💬 נשמח לענות לכל שאלה
שלום 👋
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן