01.10

Domaine Alain Chavy

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

משפחת שאבי מתגוררת בכפר פוליני-מונרשה למעלה מ- 200 שנים והשם מפורסם בייצור עקבי של יינות בורגון לבנים, אלגנטים ואיכותיים.
אלן ואחיו עבדו עם אביהם ז'ראר ביקב המשפחתי עד פרישתו בשנת 1994. האחים המשיכו לעבוד יחד עד 2003, אז החליטו להיפרד.

​כיום, היקב בבעלות 6.5 הקטר של כרמים. כשעבר לביתו חדש, הוקם מרתף תת-קרקעי חדש לגמרי, שהוא אחד מהבודדים בכל פוליני מונרשה.

מאז הקמתו של דומיין אלן שאבי, איכות היינות משתפרת מבציר לבציר,תודות לעבודה קשה ונכונה בכרמים ובמרתף וכיום היינות המיוצרים הם מהטובים ביותר שיוצרו אי פעם על ידי אלאן. היינות של אלאן עם סגנון חד וברור,יינות מאופקים עם בשלות פנטסטית (אך לעולם לא בשלים מידי) המאוזנים על ידי חומציות פריכה ומינראליות עוצמתית. ללא ספק מיועדים להתיישנות ארוכה.

אלאן ממעיט בשימוש בכימיקלים בכרמים, אך ורק להגנה מפני עובש. כל הענבים נבצרים ביד ומותססים בחביות שהטמפרטורה לא עולה על 25 מעלות מתוך מחשבה שהדבר מעניק עומק ועוצמה ליינותיו. 20% מהחביות הן 400 ליטר, שכן הוא מאמין שהיינות שומרים על העושר והמורכבות אך עם פחות טעמים אלוניים.

התסיסה המלולאקטית בדרך כלל תתחיל מאוחר מהצפוי בשל הטמפרטורות הנמוכות במרתפו.

ללא ספק החלקה הבולטת אצל אלאן היא שבלייה מונרשה אך אלאן ידוע גם באחזקותיו בחלק מחלקות הפרמייה קרו הטובות ביותר בפוליני: Les Pucelles , Les Clavoillon ו- Les Folatières.

The Chavy family resides in the village of Puligny-Montrachet for over 200 years and the name is famous for consistent production of fine, elegant Burgundy.
Alain and his brother worked with their father Gerard in the family domaine until his retirement in 1994. The brothers continue to work together until 2003, when they decided to part ways.
Alain owns 6.5 hectares of splendid vineyards. As he moved to a new house, a brand new underground cellar was constructed – which is one of the very few in the entire commune.
Since the establishment of Domaine Alain Chavy, the quality of the wines is ever improving. Alain makes restrained style of Puligny with ripe (but never over ripe) fruit balanced by crisp acidity, which are designed to long aging.
Almost no chemicals are used in the vineyards apart for protection against mildew. All grapes are hand harvested, pressed and fermented in barrel at not more than 25 degrees. The entire crop is barrel fermented, which as Alain believes, give additional depth and intensity to the wines. 20% of the barrels are 400 litre, as he believes it keeps the wines rich and complex but with less oaky flavours. The amount of batonnage is low and the malolactic fermentation normally starts late – probably due to the relatively cold temperature in the underground cellar. The wines are not racked before September and have been bottled as late as January – 16 months after the harvest. Amongst his finest wines besides the Chevalier Montrachet are Puligny “Les Pucelles” (located next to Bâtard Montrachet), “Les Folatières” and “Les Clavoillons”.

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage
Bourgogne Blanc
2015
Bourgogne Blanc
2017
Puligny Montrachet 1er Cru Clavoillons
2017
Puligny Montrachet 1er Cru Folatieres
2017
St. Aubin 1er Cru En Remilly
2014
St. Aubin 1er Cru En Remilly
2015
St. Aubin 1er Cru En Remilly
2016