02.03

Cascina Delle Rose

BC_Logo-removebg-preview.png

מידע

היקב ממוקם בעמק ריו סורדו, בברברסקו. האחוזה הזו בת 3 הקטר מנוהלת על ידי ג'ובאנה ריזוליו ואיטלו סוברינו ובניהם, ריקרדו ודוויד. כפי שהשם מרמז, ורדים אכן נמצאים בכל מקום בחווה ובכרמים, ועוסקים בגידול אורגני. זהו עסק משפחתי מאז 1948, אך הם רק מבקבקים ומוכרים תחת המותג Casina delle Rose לאחר שג'ובאנה נכנס לתפקידו בשנת 1992.

הייצור הקטן שלהם מתמקד בברברסקו משתי קרקעות החמר של הכרם Rio Sordo והן מהקרקעות הגיריות של הכרם Tre Stelle.כל העבודה בכרמים התלולים הללו נעשית באופן ידני. הענבים נבצרים ומופרדים לחלוטין מהשזרות, מותססים עם שמרים טבעיים ולאחר מכן מתיישנים למשך 24-30 חודשים בחביות גדולות וישנות.

כאשר טועמים יינות אלה הדבר המיוחד ביותר הוא האלגנטיות, החן והבושם שלהם. ברברסקו אמור להיות הביטוי האלגנטי והנשי יותר של נביולו לעומת אחיו לדרום, ברולו, ואכן יינות אלה מספקים זאת. המרקמים מזכירים כמעט פינו, ובכל זאת הארומות הן נביולו טהור, ארומטי עם דובדבנים מיובשים, ורדים, עלי סתיו וליקריץ. ולמרות שהם ניתנים לגישה בצעירותם, ינות אלו הם בעלי עוצמה ויש להם עומק ומבנה קלאסי של נביולו מסורתי, והם יתיישנו פנטסטי.

Cascina delle Rose is located in the Rio Sordo Valley in Barbaresco. This 3 hectare estate is run by Giovanna Rizzolio and Italo Sobrino and their sons, Riccardo and Davide. As the name suggests, roses are indeed omnipresent on the farm and in the vineyards, practicing organic viticulture. It has been a family run business since 1948, but they only bottled and sold under the Casina delle Rose label after Giovanna took over in 1992.
Their small production focuses on Barbaresco from both the clay soils of the vineyard Rio Sordo and the calcareous soils of the Tre Stelle vineyard. These steep hillside vineyards are all worked by hand; grapes are harvested, de-stemmed, and fermented with natural yeasts. They are then aged for 24-30 months in large, old botti grandi.
When tasting these wines, the most remarkable thing is their elegance, grace and perfume. Barbaresco is supposed to be the more elegant and feminine expression of Nebbiolo compared with its sibling to the south, Barolo, and indeed these wines deliver. The textures are more reminiscent of a top Chambolle of the likes of Ghislane-Barthod or Fred Mugnier, yet the aromas are pure Nebbiolo in spades! Aromatic with dried cherries, rose petals, autumn leaves and licorice. And while approachable in their youth, these Barbareschi are by no means wimpy. They have the depth and classic structure of traditional Piedmontese Nebbiolo, and should continue to evolve for 15-20 years.

מפות

גלריה

יינות

Wine
Vintage
Barbaresco Tre Stelle
2015
Barbaresco Tre Stelle
2014
Barbera d'Alba Superiore Donna Elena
2014
Langhe Nebbiolo
2017
Langhe Nebbiolo
2016